Frågor och svar om MINI TO GO Privatleasing
Våra modeller

MINI Cooper 3 dörrar

Från 2.595 kr/mån.

Vad är MINI TO GO?

MINI TO GO är en form av långtidshyra, en så kallad privatleasing. Det innebär att MINI Financial Services äger bilen och hyr ut den till dig under 36 månader.

På den här webbplatsen har vi gjort vårt bästa för att du så enkelt som möjligt ska kunna bygga den bil du är intresserad av, med andra ord välja bilmodell med den extrautrustning du tycker passar dig, samt välja körsträcka under hyresperioden, för att se vilken månadskostnad du hamnar på. Fyll i dina kontaktuppgifter så skickar vi en PDF till dig med information om MINI TO GO. En säljare kommer sedan att återkomma till dig för att hjälpa till med ytterligare frågor samt eventuellt slutföra affären. Ingenting på den här webbplatsen är bindande.

 • Vad ingår i månadskostnaden när jag väljer MINI TO GO?

  Förutom bilen med den extrautrustning du valt så ingår alltid MINI Service Inclusice under 36 månader upp till 4000 mil, priset vi anger är inklusive moms.

  Uppläggnings- och administrationsavgift samt skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer samt exempelvis kostnader för böter samt drifts-, underhålls- och reparationskostnader vid skada.

 • Vad exakt innebär MINI Service Inclusive under hela perioden?

  Med MINI Service Inclusive behöver du inte oroa dig för underhållskostnader. Din nya MINI har nämligen MINI Service Inclusive under 36 månader upp om du inte kör mer än 4 000 mil. Det innebär att du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens intervallsystem, utförd hos din auktoriserade MINI återförsäljare/verkstad i Sverige. Kör du mer än 4000 mil finns ytterligare Service Inclusive-paket att köpa till.

 • Är bilen försäkrad genom MINI TO GO?

  Du måste själv lägga till försäkring när du beställer bilen. Det enklaste och mest förmånliga är att teckna en leasingförsäkring från MINI Originalförsäkring, vilket ger dig en fast premie under hela kontraktstiden, när du beställer din bil.

  Om du väljer att inte teckna försäkringen ovan är din nya MINI alltid försäkrad i två veckor, kostnadsfritt, genom en så kallad “Rulla-ut” försäkring från MINI Originalförsäkring.

 • Kan man välja att teckna MINI TO GO kortare eller längre än just 36 månader?

  I dagsläget erbjuder MINI Financial Services endast en kontraktstid på 36 månader.

 • Jag har valt en körsträcka för min leasingperiod, vad händer om jag inser att jag kör mer eller mindre under leasingperioden?

  I och med att körsträckan påverkar din månadskostnad är viktigt att direkt höra av sig till oss om din avtalade körsträcka inte stämmer överens med verkligheten. Vi hjälper dig då att justera avtalet enligt dina önskemål.

  När du lämnar tillbaka bilen vid leasingperiodens slut och har kört mer än den avtalade körsträckan, kommer du att debiteras 12,50 kr per övermil, inklusive moms. Du undviker alltså detta genom att justera avtalet så snart du inser att du kommer att köra mer.

  Du når oss enkelt under din leasingperiod via Mina sidor, som du kommer att få inloggning till, eller hör av dig till vår kundservice som svarar i telefon eller via mejl. Vi är alltid lätta att få tag i och hjälper dig gärna med frågor och funderingar samt korrigeringar av körsträcka eller annat när du är kund hos oss.

 • Kan jag lösa mitt privatleasingkontrakt i förtid?

  Privatleasing är en långtidshyra med en avtalad kontraktstid. Det går att lösa kontraktet i förtid om särskilda anledningar föreligger, detta kommer dock att medföra kostnader för dig.

  Du kan ansöka om att överlåta finansieringen till en ny kund. Detta gör du genom att ansöka om överlåtelse på Mina sidor, som du kommer att få inloggning till, eller hör av dig till vår kundservice som svarar i telefon eller via mejl. När vi får in ansökan görs en sedvanlig kreditbedömning av den nya kunden och om vi godkänner kunden överlåts ditt kontrakt.

 • Kan man ändra bilmodell under kontraktstiden?

  Den bil du valt är den bil du är bunden till under hela din kontraktstid. Om särskilda anledningar föreligger och du vill byta bilmodell under pågående kontraktstid vänder du dig till din återförsäljare för rådfrågning.

 • Om jag väljer MINI TO GO, kan jag köpa min bil när kontraktet löper ut?

  Vid kontraktsslut skall bilen återlämnas till MINI Financial Services via din MINI-återförsäljare. Skulle du vilja köpa ut din bil är det en dialog du i god tid innan kontraktsslut initierar med din återförsäljare som gärna ger dig råd om de olika alternativ som finns.

 • Kan månadsavgiften ändras under kontraktstiden?

  Körsträckan påverkar din månadskostnad, detta innebär att om du kör mer än du angav när du tecknade avtalet och korrigerar upp körsträckan under pågående kontraktstid ökar månadskostnaden.

  I kontraktets allmänna villkor finner du information om exakt vilka faktorer som kan påverka din månadskostnad.

 • Vad är det för skillnad på billån och MINI TO GO?

  En av de största skillnaderna är att vid billån/avbetalning måste du enligt lag betala minst 20% av bilens värde i kontantinsats. Pengar som du kan investera i annat för att få avkastning på. Vid privatleasing långtidshyr du bilen och behöver inte betala någon insats vid starten vilket innebär att du inte binder upp något kapital i bilen. Det betyder även att du inte äger bilen när du har den på privatleasing utan du hyr den av oss på MINI Financial Services och lämnar tillbaka bilen efter 36 månader. Har bilen inga skador utöver normalt slitage och du har hållt körsträckan inom avtalets ramar tillkommer inga kostnader vid återlämnandet av bilen.

  Med MINI TO GO får du nöjet att köra en helt ny MINI, du betalar ingen kontantinsats och du slipper tänka på bilens andrahandsvärde och besväret med att sälja bilen.

 • Vid återlämnandet av bilen, vad räknas som normalt slitage?

  I samband med att du hämtar ut din nya bil via MINI Privatleasing får du en Återlämningsguide där det tydligt framgår vad som är normalt slitage och vad som räknas som skador som måste åtgärdas. Genom att lämna in bilen på service i enlighet med bilens intervallsystem och få småskador reparerade medan de fortfarande är små undviker du kostnader vid återlämnandet.

  Inträffar en skada skall denna åtgärdas och repareras så snart det är möjligt. Skador som inte är åtgärdade vid återlämning av fordonet kommer att debiteras dig. För att garantera att avräkningen upprättas på ett rättvist sätt, utförs skadekontrollen alltid av en oberoende part.

 • MINI Cooper 3 dörrar

  fr. 2.595 kr/mån
  Välj MINI Cooper 3 dörrar
 • MINI Cooper S 3 dörrar

  fr. 2.995 kr/mån
  Välj MINI Cooper S 3 dörrar
 • MINI Cooper 5 dörrar

  fr. 2.595 kr/mån
  Välj MINI Cooper 5 dörrar
 • MINI Cooper S 5 dörrar

  fr. 2.995 kr/mån
  Välj MINI Cooper S 5 dörrar
 • MINI Cooper Cabrio

  fr. 2.695 kr/mån
  Välj MINI Cooper Cabrio
 • MINI Cooper S Cabrio

  fr. 3.095 kr/mån
  Välj MINI Cooper S Cabrio
 • MINI Cooper Clubman Essential Edition

  fr. 2.995 kr/mån
  Välj MINI Cooper Clubman Essential Edition
 • MINI Cooper Clubman Experience Edition

  fr. 3.495 kr/mån
  Välj MINI Cooper Clubman Experience Edition
 • MINI Countryman All4

  fr. 4.195 kr/mån
  Välj MINI Countryman All4
 • PDF
  Ladda ner information